top of page

22 januari 2015

Verslag van de Art Rocks Finale met interview en optreden in het Groninger Museum. Art Rocks daagde muzikanten uit om nieuwe nummers te schrijven; geïnspireerd op de grootmeesters van de kunst. Van de 165 inzendingen gingen 7 acts door naar de finale

16 januari 2015

"Eiland In De Stad doet zich al meteen gelden met de openingsnummers, die behalve tekstueel rijk ook instrumentaal indrukwekkend zijn. Het doet direct denken aan de wat meer naar kleinkunst neigende genre-genoten als Eefje de Visser of Roosbeef, al zijn het stemgeluid en de teksten van Schalekamp wat directer." aldus Melchior van Wessem

28 december 2014

Presentatie Conjo Vergeer

Over de Finale van Art Rocks en het nieuwjaarslied voor Serious Request 'Dit wordt mijn jaar'

12 december 2014

"Saskia Schalekamp en Louise Hensen schreven speciaal voor 3FM Serious Request 2014 een nummer. Over de single: "Het is een liedje over vertrouwen hebben in de toekomst en het oude achter je laten. Oud en nieuw is daar een mooi moment voor. Ook gaat het over geloven in jezelf. En dat is natuurlijk wat we de vrouwen, voor wie geld opgehaald wordt, toewensen." Het duo haalde 562,- euro op met hun nummer. Maar de twee vrouwen streven naar een bedrag van 1.000 euro!"

15 oktober 2014

"Schalekamp blijkt een moderne singer-songwriter, hoorbaar geïnspireerd door Eefje de Visser en thematisch door Suzanne Vega en Ramses Shaffy....Schalekamp laat met dit even sterk als afwisselend, vooral zeer persoonlijk debuut horen dat ze het meent." aldus Ruud Heijjer

1 oktober 2014

"Vrolijke verhalen en diepzinnige gedachten wisselen elkaar goed af en zorgen voor een uitstekende balans. Daarnaast klinkt 'Eiland in de stad' professioneel en zijn de liedjes mooi ingekleurd door de gastmuzikanten"

27 september 2014

"De dagen worden donkerder, maar deze 'nieuwe' zangeressen zorgen met hun stem voor wat licht in de duisternis."

24 september 2014

"In de vlugge variaties van stijlen staan haar Nederlandstalige teksten centraal.....De stem van Saskia is open en helder en past zeker bij de Nederlandstalige verhaal vertellende liedjes. Soms doet het wat denken aan Fay Lovsky." aldus Roelof Noorda

Quotes over 'Eiland in de stad'

18 september 2014

"Onwaarschijnlijk mooie liedjes en tekst! De originele harmonische en ritmische wendingen die toch natuurlijk overkwamen, vind ik tegen genialiteit aanschurken!" Roeland Jacobs (producer)

"Goeie liedjes, mooie teksten, verrassende vondsten. Ik heb er met veel plezier naar geluisterd!" Arjan de Ruiter (muziekmanager Radio 2)

"Heel mooi geworden en zeker een talent om in de gaten te houden" Kees van Weijen (Rough Trade)

24 september 2014

"Eiland in de stad: een blauwdruk van het moderne stadsleven.... Ze bezingt thema’s die herkenbaar zullen zijn voor de moderne stedeling: de voortdurende drukte om je heen, het verlangen naar rust, eenzaamheid, te weinig tijd maken voor jezelf en voor anderen, vrolijkheid, vertwijfeling en de onvermijdelijke dood. Groot worden in liedjes maken? Saskia laat zien dat ze het in huis heeft" aldus Marjolein van der Heide 

21 september 2014

"Een volle zaal in KLH op de Oostelijke Handelskade. Aan het einde van haar optreden was er voor haar en haar band een staande ovatie." door Amy Blijden

22 september 2014

Saskia Schalekamp kwam naar de studio om over haar Album 'Eiland in de stad' te praten en over 'De grote prijs van Nederland' waar zij met haar band aan heeft meegedaan. Presentatie Bram van Leeuwen

17 september 2014

"Saskia heeft een bijzonder persoonlijk album afgeleverd. De nummers vallen op door de meestal ingetogen begeleiding. Qua teksten is Saskia goed in staat om mooie beeldende verhalen te vertellen. Ze is echt op haar best in die betoverende ballades als " Wanneer" , " Buiten Kraakt het Ijs" en "Eerst" maar het absolute hoogtepunt is wel " Dat was Papa" een huiveringwekkend mooi nummer." 

7 september 2014

"Saskia had de dubieuze eer om op haar verjaardag de hamburgers van de hemel te spelen in de pas geopende Burger Bar. Een gesprek over aardappelliedjes en dromen." 

Interview door Pieter Klinkhamer

28 april 2014

"SASKIA SCHALEKAMP VERWARMT NEDERLAND MET HAAR EP: Vier liedjes waarin het lome ritme van de Stille Zuidzee weerklinkt....Het nummer ‘Dabadibada’ dat ook op de EP van Saskia Schalekamp staat, refereert aan Theo Nijland. Een tekst over een fietstocht in november, vaak guur in Nederland, maar die door Saskia Schalekamp aanvoelt als een warme bries."

27 juni 2014

"Nederland telt veel talent, maar dames die singer songwriter zijn en dan ook nog eens Nederlandstalig zingen zijn dun gezaaid. Gelukkig is er Saskia Schalekamp...."Wanneer" is wat mij betreft het pareltje op deze EP.  Het laat een veel belovende zangeres horen. Zeker in die rustige liedjes ontdek ik nu al veel moois en dan te bedenken dat ze pas net is begonnen."

5 mei 2014

"Vijf mei was debutante Saskia Schalekamp in de studio om te praten over haar passie voor muziek en de ommekeer in haar leven die daar mee gepaard is gegaan."

24 mei 2014

"Een mooi verhaal: een vrouw met een baan, die rond haar dertigste denkt, ik wil iets anders, en tijdens een zeilreis op de Stille Zuidzee tot de conclusie komt, ik wil liedjes schrijven. Zegt haar baan voor de helft op, gaat naar het conservatorium, leert daar het vak en moest zo nodig. Dat is een mooi verhaal, want je kunt het ook niet doen"

14 juli 2014

"oer-Nederlandse pop, dus als je op je vakantie Nederland of de herfst en de winter nog mist, wordt haar nieuwe EP jouw zomerhit."

5 november 2011

'Dat was papa’ het hartverscheurende contrapunt in de zonnige mars van vrolijkheid'. Derrez (red. projectleider):"We hebben lang getwijfeld over 'Dat was papa'. Is dat niet te erg? Maar het is zo'n mooi lied. En de dood hoort ook bij het dagelijks leven van kinderen."

23 december 2011

Jurylid Huub van der Lubbe: “'Eiland in de stad' speelt op een originele manier met een zeer herkenbaar thema. Het gras lijkt elders altijd groener, maar eenmaal elders lokt het hier weer. Een optimistische, speelse tekst met een paar mooie taalvondsten die toch heel natuurlijk klinken, zoals: 'Ik pootje baai en duimendraai'.

Please reload

Pers & media
 

Peter Funcke

peter@tone-ofvoice.com 

+31 (0)6 20 00 09 14

 

Download persfoto's & biografie

bottom of page