top of page
Album 'Eiland in de stad'

Te luisteren op Spotify en hieronder

 

Fiere Vrouwen

Saskia Schalekamp stond in de finale van Art Rocks met haar nummer 'Beste Aletta'Dit succes inspireerde haar om meer vrouwen in de spotlight te zetten en samen met Louise Hensen het muziekcollectief Fiere Vrouwen op te zetten. Ze produceerden twee theatervoorstellingen, waarmee door heel Nederland is getourd. De première van de eerste voorstelling vond plaats in een uitverkochte De Kleine Komedie.

 

3FM Serious Request

Speciaal voor de actie "Hands off our girls" schreef Saskia Schalekamp met Louise Hensen het nummer "Dit wordt mijn jaar", dat werd gedraaid in het Glazen Huis. 

Nederlandstalige luisterpop

Saskia Schalekamp (1980) is singer-songwriter en schrijft Nederlandstalige luisterpop: poëtisch & speels, eerlijk & fantasierijk. Saskia’s muziek switcht tussen de echte wereld en haar fantasie. In 2014 kwam haar debuutalbum 'Eiland in de stad' uit. Samen met drummer Floris van Elderen, bassist Maarten Vos en trompettist Sybren van Doesum trad ze twee jaar op.

 

Kinderen voor Kinderen

Haar muziek wordt gedraaid op Radio 2 en 5 en ‘Dat was papa’, het lied dat ze ooit voor haar eigen vader schreef, staat op de 32e Kinderen voor Kinderen cd en zat in de jubileummusical ‘Waanzinnig gedroomd’. Met ‘Eiland in de stad’ won Saskia de Esta songwritingwedstrijd. En 'Dit is mijn haven' is uitgebracht door de Haven van Amsterdam voor Sail.

 

Muzikale helden?

Ramses Shaffy, Suzanne Vega en Eefje de Visser ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Quotes over 'Eiland in de stad'

"Onwaarschijnlijk mooie liedjes en tekst! De originele harmonische en ritmische wendingen die toch natuurlijk overkwamen, vind ik tegen genialiteit aanschurken! Ik heb genoten en hoop snel weer iets moois van je te mogen horen." Roeland Jacobs (producer)

 

"Goeie liedjes, mooie teksten, verrassende vondsten. Ik heb er met veel plezier naar geluisterd!" Arjan de Ruiter (muziekmanager Radio 2)

 

"Heel mooi geworden en zeker een talent om in de gaten te houden" Kees van Weijen (Rough Trade)

 

"Als de tekst en muziek allemaal uit jouw brein komt dan maak ik een heeele diepe buiging. Wat een geweldige cd is het. Weergaloos." Roy Spraakman (Cuturadio)

bottom of page